Hakkımızda

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Derbent Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü açılması için Üniversite Senatosu’nun 17 Mart 2015 tarih ve 2015/3 no’lu kararı ile müracaat yapılmıştır. Ardından 8 Nisan 2015 tarihinde Yükseköğretim Kurulu kararı ile açılarak, 2015-2016 eğitim-öğretim yılında 50 öğrenci ile eğitim vermeye başlamıştır.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Programı, turizm endüstrisini gastronomi ve mutfak sanatları alanında uluslararası alanda rekabet edebilecek bilgi ve becerilerle donatılmış; ulusal ve uluslararası mutfak kültürü konusunda uzman personel ve yönetici şefler yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Bu amaçla, öğrencilere Mutfak Yönetimi, Restoran Yönetimi, Yiyecek-İçecek Yönetimi konularında eğitim verilmektedir. Öğrenim dönemi boyunca, İngilizce ve Fransızca dil dersleriyle adayların dil bilgileri de gelişmektedir. Öğrenciler, sekiz dönem sonunda gastronomi ve mutfak sanatları bölümünde diploma almaya hak kazanmaktadırlar.





Demo Settings
Header Colors
Navigation Colors
Footer Colors